Ny release: Snyggare och bättre både på och under ytan

Ny release: Snyggare och bättre både på och under ytan
november 7, 2017 NetClean
NYHET 2017/11/07

Ny release: Snyggare och bättre både på och under ytan

Senaste releasen av NetClean ProActive, 17.2, innehåller mycket arbete som inte syns på ytan, bland annat ett helt nytt databaslager. Utöver det innehåller den också ett helt nytt användargränssnitt. Så det är det extra roligt att den också innehåller förändringar som syns på ett sätt som inte är så vanligt vid våra releaser.

Ny funktionalitet för stora kunder

17.2 kan delas in i två större områden. Det första är något som har efterfrågats av våra större kunder och som kommer att innebära en stor förbättring för stora bolag som har många agenter.

För att större kunder lättare ska kunna hantera sina installationer har hela databaslagret bytts ut. Det betyder att ProActive nu är kompatibel med externa databaser, och möjliggör att våra kunder kan köra på en egen databasserver och att man som kund själv kan ha kontroll på sina databasinstallationer. Förändringen är också ett steg mot att bli mindre Microsoft-beroende.

Framöver kommer vi att fortsätta arbetet med att anpassa produkten för att göra den ännu lättare att använda och hantera i komplexa miljöer och globala installationer. Dessa förändringar kommer att innebära förbättringar även för mindre kunder.

Nytt utseende

Den andra delen av releasen är att ProActive (konsolen) fått en face-lift med ett uppdaterat användargränssnitt. Det är ytterligare ett led i arbetet med vår nya grafiska profil, som ni bland annat kan se på hemsidan och inte minst i formen på detta nyhetsbrev. I samband med uppdateringen av användargränssnittet har vi arbetat med att skapa ett mer lättillgängligt och enhetligt intryck i konsolen. Det är ett första steg i ett längre arbete med att jobba mer med utformningen och upplevelsen av produkten.

Andra läste även

Jul05
Caroline Engvall i en intervju från #skillnadpåriktigt 2017
Caroline Engvall i en intervju från #skillnadpåriktigt 2017

Journalisten och författaren Caroline Engvall berättar om den positiva utvecklingen i arbetet mot sexuella övergrepp mot barn…

Maj08
GDPR: Så berörs NetClean ProActive av lagstiftningen
GDPR: Så berörs NetClean ProActive av lagstiftningen

Den 25 maj 2018 kommer GDPR att börja tillämpas. Här förklarar vi i korthet hur NetClean ProActive berörs.

Maj03
Ny ”National Response”-modell med fokus på teknik
Ny ”National Response”-modell med fokus på teknik

Modellen fokuserar helt och hållet på de olika tekniker och metoder som organisationer och företag behöver tillämpa…

Apr20
Steven Wilson – “Vi har tagit ett stort kliv framåt”
Steven Wilson – “Vi har tagit ett stort kliv framåt”

I en intervju från #skillnadpåriktigt 2017 berättar Steven Wilson, Head of European Cybercrime Centre på Europol…