Waterfront Sthlm

Sam Holmberg, VD för Radisson Blu Waterfront Hotel, vill inspirera fler att installera NetCleans produkter

”Jag var och lyssnade på en presentation och kände direkt hur angeläget det som NetClean gör är. Vi brinner för ansvarsfullt företagande och detta ligger helt i linje med hur vi vill driva vårt hotell. Vi kallar vårt arbete Responsible Business”

Under sommaren har NetClean ProActive installerats. I dag kontrolleras all datatrafik i hela hotellet inklusive kongressanläggningen, både i fasta och trådlösa nät, och allt material som är klassat som övergreppsmaterial på barn stoppas. Hotellets gäster informeras om systemet och i entrén sitter anslaget ”Child Abuse Free Zone”.

”Hittills har jag bara mött positiva reaktioner, de flesta uppfattar detta som en självklarhet.”

Ännu har inga larm löst ut, men om det händer gör hotellet inget i dagsläget.

”Vår uppgift är att stoppa nedladdningen. Det här är kriminella handlingar och de ska inte göras i vårt hus.”

Satsningen på NetClean är ett led i en större satsning kring socialt ansvarstagande. Ytterligare en aktivitet är filmen ”Not my life”, en film om trafficking, som premiärvisades i hotellets kongresshall den 2:e september. Både Kronprinssesan Victoria och NetClean medverkade. Publikintäkterna gick oavkortat till Childhood Foundation.”

”För oss är det självklart att ta ställning på det här sättet, vi vill vara ett gott exempel och hoppas kunna inspirera fler hotell att göra samma sak.”