Privat sektor

Förhindra brott på
arbetsplatsen samtidigt som
ni skyddar barn

Arbetsdatorer används för att ta del av och sprida sexuellt övergreppsmaterial på barn. Det är också genom dem som vi kan förhindra att det sker. Med NetClean ProActive får ni en effektiv och skalbar produkt som stoppar sexuellt övergreppsmaterial på barn från att hanteras på företagsnätverk och arbetsplatser.

En unik möjlighet

Inom den privata sektorn finns en unik möjlighet att hjälpa till. Företag är en av få aktörer utöver polisen, som kan hitta personer med ett sexuellt intresse för barn.

Att implementera en lösning från NetClean är en konkret handling som företag kan göra för att på ett effektivt sätt stoppa spridningen av sexuellt övergreppsmaterial på barn. Organisationen uppfyller sina etiska mål och Agenda 2030, samtidigt som man visar att företaget ligger i framkant inom dessa frågor. 

En viktig aspekt kring varför man ska välja just NetCleans lösning är att ProActive genom att hitta själva materialet också gör det möjligt att hitta och rädda barn.

Identifiera otillåten verksamhet

Försäkra er om att företagets nätverk och datorer inte används för att ta del av och sprida sexuellt övergreppsmaterial på barn.

Policy Compliance

Att implementera NetClean ProActive är en konkret handling för att uppfylla etiska uppförandekoder eller policyer som avser att förhindra olaglig användning av organisationens utrustning.

Ansvarsfullt företagande

Ta socialt ansvar genom ett tydligt och positivt ställningstagande och uppfyll minst två av FN:s mål för hållbar utveckling (5.2 och 16.2).

Skydda ditt varumärke

Minimera risk och stärk varumärket genom att ta en tydlig position och bidra till en ljusare framtid för barn.

Åsa Tham, Security Officer,
Financial Crime Unit på SEB

”För SEB är det självklart att vara med och göra världen mer säker för våra barn. Vi vill försäkra oss om att vi lever som vi lär, det vill säga att inget barnpornografiskt material ska kunna förekomma innanför våra brandväggar och på våra datorer.”

Några av våra kunder inom privat sektor