GDPR: Så berörs NetClean ProActive av lagstiftningen

GDPR: Så berörs NetClean ProActive av lagstiftningen
maj 8, 2018 NetClean
NEWS 2018/05/08

GDPR och NetClean ProActive

Den 25 maj 2018 kommer GDPR (General Data Protection Regulation) att börja tillämpas. Här förklarar vi i korthet hur NetClean ProActive berörs av den nya lagstiftningen. För de kunder som efterfrågar mer information finns det en mer utförlig text, samt ett dokument med mer detaljerad, juridisk information på MyNetClean.

NetClean ProActive hanterar personuppgifter och berörs därför av GDPR. NetClean som företag har dock ingen tillgång till de personuppgifter som behandlas av produkten. Dessa uppgifter hanteras enbart hos företaget som har NetClean ProActive installerad.

En av de frågor som behöver besvaras i enlighet med GDPR är att det finns ett berättigat ändamål för hanteringen av personuppgifter och att hanteringen därmed har laglig grund. Efter intresseavvägning kan företagets intresse av att förhindra förekomsten av olagligt material anses väga tyngre än den registrerades intresse av skydd. Sammantaget kan behandlingen av personuppgifter i NetClean ProActive anses ha ett berättigat ändamål och laglig grund enligt såväl PuL som GDPR.

Från ett tekniskt perspektiv är NetClean ProActive byggd på ett sätt som redan från början lever upp till de krav som GDPR ställer. ”Privacy by design” har varit en vägledande princip under hela utvecklingen av produkten. Känsliga personuppgifter lagras krypterat i databasen, som går att rensa på information.

Andra läste även

Jul05
Caroline Engvall i en intervju från #skillnadpåriktigt 2017
Caroline Engvall i en intervju från #skillnadpåriktigt 2017

Journalisten och författaren Caroline Engvall berättar om den positiva utvecklingen i arbetet mot sexuella övergrepp mot barn…

Maj08
GDPR: Så berörs NetClean ProActive av lagstiftningen
GDPR: Så berörs NetClean ProActive av lagstiftningen

Den 25 maj 2018 kommer GDPR att börja tillämpas. Här förklarar vi i korthet hur NetClean ProActive berörs.

Maj03
Ny ”National Response”-modell med fokus på teknik
Ny ”National Response”-modell med fokus på teknik

Modellen fokuserar helt och hållet på de olika tekniker och metoder som organisationer och företag behöver tillämpa…

Apr20
Steven Wilson – “Vi har tagit ett stort kliv framåt”
Steven Wilson – “Vi har tagit ett stort kliv framåt”

I en intervju från #skillnadpåriktigt 2017 berättar Steven Wilson, Head of European Cybercrime Centre på Europol…