Fortsatt satsning på användarupplevelsen

Fortsatt satsning på användarupplevelsen
november 9, 2017 NetClean
NYHET 2017/11/08

Fortsatt satsning på användarupplevelsen

Sedan augusti är Anna Weiss ny UX-designer på NetClean. Hon förstärker teamet i en satsning på att arbeta mer med användarupplevelsen av NetClean ProActive.

Anna är uppvuxen i Tyskland och Dubai och har bott i Göteborg i tre år. Hon är utbildad både i grafisk design och interaktionsdesign och har mer än tio års erfarenhet från arbete inom visuell design. Under de senaste fyra åren har hon arbetat inom User Experience Design.

UX design är en viktig del i alla steg inom produktutveckling. Den visuella delen av arbetet – själva designen – är det som ofta uppmärksammas mest eftersom det är något som syns direkt. Men UX design innefattar mycket mer än så.

Anna beskriver att man kan se det som ett isberg, där det visuella är det som syns ovanför vattenytan, därunder finns interaktionsdesign, informationsarkitektur, scope, strategi- och researcharbete.

”Det börjar med researchfasen som fokuserar på användarbehov och affärsfrågor och på vilket sätt de båda kan uppfyllas med digitala lösningar. Det handlar om att ha rätt information för att kunna ta rätt beslut kring vilka funktioner en produkt behöver och dess arbetsflöde, ända ner till vilka funktioner det konkret innebär på varje vy. Det är också viktigt att kontinuerligt stämma av arbetet med användarna genom testning. Allt för att säkerställa att vi bygger något som inte bara fungerar – utan som fungerar bra.”

Just nu arbetar Anna med att undersöka hur NetClean ProActive används ute hos kund. Det innebär att lyssna noga till vad kunderna säger och försöka ta reda på vad de verkliga behoven är.

”Genom att se vilka deras största utmaningar är kan vi anpassa och förbättra våra lösningar. Det är ett grundläggande arbete som kommer att stötta vår process framöver. Vi strävar efter att skapa en ännu mer effektiv och pålitlig upplevelse för våra kunder. Detta är en resa som vi bara börjat på och det ska bli spännande att se vad det innebär för förändringar för ProActive framöver.”

Andra läste även

feb04
Björn Sellström i en intervju från #skillnadpåriktigt 2018
Björn Sellström i en intervju från #skillnadpåriktigt 2018

Lyssna på INTERPOLs Björn Sellström i en intervju från konferensen #skillnadpåriktigt som anordnades i oktober 2018…

feb04
Nyhet i NetClean ProActive: Distributed Communication Nodes
Nyhet i NetClean ProActive: Distributed Communication Nodes

Få larmrapporter i realtid vid detektion av övergreppsmaterial på datorer som befinner sig utanför kontorsmiljön…

Nov29
Idag släpps NetClean-rapporten 2018
Idag släpps NetClean-rapporten 2018

Idag släpps NetClean-rapporten 2018 – en rapport om sexuella övergrepp mot barn och barnpornografibrott.

aug27
NetClean inbjudna att tala för Nolltolerans-projekt
NetClean inbjudna att tala för Nolltolerans-projekt

Nästa vecka kommer vi att medverka på ’Nolltolerans Landskrona’ för att prata om vilka möjligheter företag har…