#skillnadpåriktigt – i år tillsammans med ECPAT Sverige

#skillnadpåriktigt – i år tillsammans med ECPAT Sverige
juli 12, 2017 NetClean
NYHET 2017/07/12

#skillnadpåriktigt – i år tillsammans med ECPAT Sverige

5 oktober slår vi upp portarna till #skillnadpåriktigt 2017, årets viktigaste konferens om lösningar för att stoppa sexuella övergrepp mot barn. Nytt för i år är att konferensen anordnas i samarbete med barnrättsorganisationen ECPAT Sverige.

– Vi är både glada och stolta att i år arrangera #skillnadpåriktigt tillsammans med ECPAT Sverige. Sexuella övergrepp mot barn är en brottslighet som måste stoppas genom samarbete. För både oss och för ECPAT Sverige är det här ett tydligt sätt att praktiskt främja samarbete mellan olika aktörer, säger Anna Borgström, Head of NetClean.

Hon får medhåll från Anders L. Pettersson, generalsekreterare på ECPAT Sverige:

– Tillsammans är vi starkare och kan nå ut till ännu fler personer. På så sätt åstadkommer vi större skillnad för brottsutsatta barn.

NetClean och ECPAT Sverige bidrar med olika kunskaper, erfarenheter och nätverk som kompletterar varandra på ett bra sätt. ECPAT Sverige bidrar med expertis och mångårig erfarenhet av att arbeta mot barnsexhandel. Deras arbete inkluderar bland annat påverkansarbete, opinionsbildning och driften av en webbaserad hotline, dit allmänheten kan anmäla misstänkt barnsexhandel. NetClean bidrar med sin kunskap om tekniska lösningar och om hur spridning av sexuellt övergreppsmaterial på barn sker, samt sina omfattande internationella nätverk av bland annat polismyndigheter.

Höstens #skillnadpåriktigt blir tredje året i följd för halvdagskonferensen, som varit mycket välbesökt och uppskattad. I år innehåller programmet en rad mycket spännande talare från bland annat Europol och kanadensiska polisen. Fokus är som tidigare på alla de positiva krafter och det viktiga arbete som görs för att bekämpa sexuella övergrepp mot barn, samt lösningar för framtiden. Säkra din plats redan nu på www.skillnadpariktigt.se/anmalan

Andra läste även

Maj08
GDPR: Så berörs NetClean ProActive av lagstiftningen
GDPR: Så berörs NetClean ProActive av lagstiftningen

Den 25 maj 2018 kommer GDPR att börja tillämpas. Här förklarar vi i korthet hur NetClean ProActive berörs.

Maj03
Ny ”National Response”-modell med fokus på teknik
Ny ”National Response”-modell med fokus på teknik

Modellen fokuserar helt och hållet på de olika tekniker och metoder som organisationer och företag behöver tillämpa…

Apr20
Steven Wilson – “Vi har tagit ett stort kliv framåt”
Steven Wilson – “Vi har tagit ett stort kliv framåt”

I en intervju från #skillnadpåriktigt 2017 berättar Steven Wilson, Head of European Cybercrime Centre på Europol…

Mar08
Anna Borgström – “Företag har makten att göra skillnad”
Anna Borgström – “Företag har makten att göra skillnad”

I en intervju från konferensen #skillnadpåriktigt 2017 pratar Anna Borgström (Head of NetClean) om hur…