NetClean föreläste om säkerhet på INHOPEs Annual General Meeting

NetClean föreläste om säkerhet på INHOPEs Annual General Meeting
juli 12, 2017 NetClean
NYHET 2017/07/12

NetClean föreläste om säkerhet på INHOPEs Annual General Meeting

I juni bjöd INHOPE, som är en internationell paraplyorganisation för hotlines, in NetClean till deras AGM & Hotline training i Budapest för att föreläsa och stödja deras kvalitetsprogram för informationssäkerhet.

NetClean var inbjudna för att bidra med sin erfarenhet och kunskap inom informationssäkerhet och kvalitetsarbete. Under mötet i Budapest presenterade Henrik Aldermo, som ansvarar för kvalitets- och säkerhetsarbetet på NetClean sina erfarenheter av informationssäkerhet, säkerhetsklassning och riskhantering. Han deltog också i en workshop kring säkerhet utifrån INHOPEs kvalitetsprogram för informationssäkerhet (Quality Assurance Programme – QAP).

– Vi blev inbjudna för att vi har många års erfarenhet av kvalitets- och säkerhetsarbete från vår ISO 9001-certifiering, och för att det är något som vi kontinuerligt arbetar med. Genom att vi är en del av arbetet mot sexuella övergrepp på barn har vi också insikt i just det arbetsområde som INHOPEs hotlines arbetar med. Dessutom är vi väl insatta i polisens arbetssätt och förväntningar, berättar Henrik Aldermo.

INHOPE är paraplyorganisation för 47 hotlines i 43 länder över hela världen, som alla arbetar för att stoppa sexuella övergrepp på barn på nätet och sexuellt övergreppsmaterial på barn. Som en del av QAP arbetar INHOPE för att säkerställa och bibehålla en hög kvalitet i hur man hanterar information inom samtliga sina hotlines. Arbetet inkluderar att hantera mycket känslig information, så som sexuellt övergreppsmaterial på barn, och att göra det i linje med de lagar som varje hotline har att förhålla sig till. Arbetet handlar främst om att skydda integriteten för barnen på bilderna och filmerna, men också för att se till att allt material som analyseras, hanteras enligt nationell och/eller lokal lagstiftning.

Genom ett utarbetat informationssäkerhetsarbete och standardiserade processer, som tar hänsyn till nationella och lokala skillnader, kan man säkerställa att bilderna inte riskerar att hamna fel eller hanteras fel, samt att polisen får informationen skickad till sig på ett effektivt sätt. Det blir också enklare för olika hotlines att dela information med varandra. QAP kommer också att gör det lättare att starta nya hotlines, eftersom programmet kommer att fungera som en guide för utveckling av och kvalitet för nya hotline-initiativ över hela världen.

– Vi vill tacka INHOPE för två mycket givande dagar med bra dialoger och öppen atmosfär, där flera av branschens aktörer deltog.

Andra läste även

Aug27
NetClean inbjudna att tala för Nolltolerans-projekt
NetClean inbjudna att tala för Nolltolerans-projekt

Nästa vecka kommer vi att medverka på ’Nolltolerans Landskrona’ för att prata om vilka möjligheter företag har…

Jul17
Arnold Guerin i en intervju från #skillnadpåriktigt 2017
Arnold Guerin i en intervju från #skillnadpåriktigt 2017

Arnold Guerin berättar bland annat om varför teknikutvecklingen är så viktig för att lyckas i arbetet mot sexuella övergrepp mot barn…

Jul05
Caroline Engvall i en intervju från #skillnadpåriktigt 2017
Caroline Engvall i en intervju från #skillnadpåriktigt 2017

Journalisten och författaren Caroline Engvall berättar om den positiva utvecklingen i arbetet mot sexuella övergrepp mot barn…

Maj08
GDPR: Så berörs NetClean ProActive av lagstiftningen
GDPR: Så berörs NetClean ProActive av lagstiftningen

Den 25 maj 2018 kommer GDPR att börja tillämpas. Här förklarar vi i korthet hur NetClean ProActive berörs.