NetClean inbjudna att tala i New Delhi

NetClean inbjudna att tala i New Delhi
juli 11, 2017 NetClean
NYHET 2017/07/11

NetClean inbjudna att tala i New Delhi

Anna Borgström, som ansvarar för att driva NetClean, bjöds nyligen in till ECPAT Internationals konferens och utbildning (South Asia Regional training) i New Dehli, Indien. Hon deltog som en representant för, och resurs från, IT-sektorn och höll förutom ett keynote-tal också i en workshop.

Utbildningen anordnades under 2,5 dagar med deltagare från länderna i South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC), vilket inkluderar Afganistan, Bangladesh, Bhutan, Indien, Maldiverna, Nepal, Pakistan och Sri Lanka.

En målsättning för konferensen var att arbeta med de sex fokusområdena i Model National Response som tagits fram av WePROTECT. Det var också fokus för den workshop som Anna Borgström höll i, och som arbetade med att kartlägga och identifiera skillnaderna mellan ”Model National Response” och den kapacitet som i dagsläget finns i medlemsländerna.

Ett annat fokus var att hitta lösningar för att förhindra och bekämpa sexuella övergrepp på barn på internet, där teknologi spelar en central roll.

På väg från New Dehli sammanfattade Anna sina intryck från dagarna:

Nepal avslutade och sammanfattade “the Preventing and Responding to Online Child Sexual Exploitation training” för SAARC-länderna med orden ”Internets smekmånad är över för oss, vi behöver lösningar och program för att se till att våra barn är trygga på nätet”.

Jag lämnar New Dehli med en känsla av ödmjukhet inför de människor som jag har träffat och det arbete som de gör. Människor från länder som Bhutan, Nepal, Bangladesh, Indien and Sri Lanka, som trots alla andra utmaningar som finns i deras länder, har ett starkt engagemang för att reagera på och förhindra sexuell exploatering av barn på nätet. Det ger hopp om en ljusare framtid.

Läs mer på Anna borgströms LinkedIn.

Andra läste även

Aug27
NetClean inbjudna att tala för Nolltolerans-projekt
NetClean inbjudna att tala för Nolltolerans-projekt

Nästa vecka kommer vi att medverka på ’Nolltolerans Landskrona’ för att prata om vilka möjligheter företag har…

Jul17
Arnold Guerin i en intervju från #skillnadpåriktigt 2017
Arnold Guerin i en intervju från #skillnadpåriktigt 2017

Arnold Guerin berättar bland annat om varför teknikutvecklingen är så viktig för att lyckas i arbetet mot sexuella övergrepp mot barn…

Jul05
Caroline Engvall i en intervju från #skillnadpåriktigt 2017
Caroline Engvall i en intervju från #skillnadpåriktigt 2017

Journalisten och författaren Caroline Engvall berättar om den positiva utvecklingen i arbetet mot sexuella övergrepp mot barn…

Maj08
GDPR: Så berörs NetClean ProActive av lagstiftningen
GDPR: Så berörs NetClean ProActive av lagstiftningen

Den 25 maj 2018 kommer GDPR att börja tillämpas. Här förklarar vi i korthet hur NetClean ProActive berörs.