NetClean inbjudna att tala i New Delhi

NetClean inbjudna att tala i New Delhi
juli 11, 2017 NetClean
NYHET 2017/07/11

NetClean inbjudna att tala i New Delhi

Anna Borgström, som ansvarar för att driva NetClean, bjöds nyligen in till ECPAT Internationals konferens och utbildning (South Asia Regional training) i New Dehli, Indien. Hon deltog som en representant för, och resurs från, IT-sektorn och höll förutom ett keynote-tal också i en workshop.

Utbildningen anordnades under 2,5 dagar med deltagare från länderna i South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC), vilket inkluderar Afganistan, Bangladesh, Bhutan, Indien, Maldiverna, Nepal, Pakistan och Sri Lanka.

En målsättning för konferensen var att arbeta med de sex fokusområdena i Model National Response som tagits fram av WePROTECT. Det var också fokus för den workshop som Anna Borgström höll i, och som arbetade med att kartlägga och identifiera skillnaderna mellan ”Model National Response” och den kapacitet som i dagsläget finns i medlemsländerna.

Ett annat fokus var att hitta lösningar för att förhindra och bekämpa sexuella övergrepp på barn på internet, där teknologi spelar en central roll.

På väg från New Dehli sammanfattade Anna sina intryck från dagarna:

Nepal avslutade och sammanfattade “the Preventing and Responding to Online Child Sexual Exploitation training” för SAARC-länderna med orden ”Internets smekmånad är över för oss, vi behöver lösningar och program för att se till att våra barn är trygga på nätet”.

Jag lämnar New Dehli med en känsla av ödmjukhet inför de människor som jag har träffat och det arbete som de gör. Människor från länder som Bhutan, Nepal, Bangladesh, Indien and Sri Lanka, som trots alla andra utmaningar som finns i deras länder, har ett starkt engagemang för att reagera på och förhindra sexuell exploatering av barn på nätet. Det ger hopp om en ljusare framtid.

Läs mer på Anna borgströms LinkedIn.

Andra läste även

Okt12
NetClean får nytt utseende, ny logotyp och ny webbplats
NetClean får nytt utseende, ny logotyp och ny webbplats

NetCleans nya utseende innehåller uppdaterade färger, nytt bildmanér och delvis nytt bildspråk. En stor förändring…

Sep21
Sexuellt övergreppsmaterial på barn – En säkerhetsfråga
Sexuellt övergreppsmaterial på barn – En säkerhetsfråga

Sedan 2012 har Trafikverket programvaran NetClean ProActive installerad på myndighetens arbetsdatorer för att…

Sep07
Hör chefen för Europols cybercrime center
Hör chefen för Europols cybercrime center

Europols Head of European Cybercrime Centre, Steven Wilson, kommer till #skillnadpåriktigt, 5 oktober 2017…

Sep06
Kanadensisk polis talar på #skillnadpåriktigt
Kanadensisk polis talar på #skillnadpåriktigt

Kanada är ett av de ledande länderna i världen på att bekämpa sexuellt övergreppsmaterial på barn…