En nyhet som påverkar, men inte märks

En nyhet som påverkar, men inte märks
maj 16, 2017 NetClean
NYHET 2017/05/16

En nyhet som påverkar, men inte märks

I dagarna släpptes en ny release av NetClean ProActive (17.1.0), där den stora nyheten är att Windows-, Mac- och Linuxagenterna har flyttats till samma plattform. Björn Samvik, arkitektansvarig för NetClean ProActive, berättar här mer om arbetet bakom releasen och fördelarna för kunderna.

”Förra året släppte vi NetClean ProActive för Mac och Linux på en gemensam plattform. I och med den här releasen körs även Windows agenten på den nya plattformen. Detta är inget som kunderna ser, men de kommer att ha stor nytta av det.”

Genom att dela kod mellan agenterna slipper man underhålla tre olika kodbaser. Fördelen för kunden är att det blir snabbare och lättare att implementera ny funktionalitet, kvalitetssäkra produkten och fokusera på produktens prestanda. Produkten kan också förbättras i en snabbare takt.

”Det har varit ett omfattande arbete med att migrera samtliga agenter till en ny kodbas där vi har skrivit om, flyttat med, anpassat, förbättrat och brutit ut plattformsberoende delar. För oss utvecklare känns det här steget skönt att ta, det kommer att förenkla för oss, berättar Björn.”

Björn Samvik har arbetat på NetClean i cirka 4,5 år, hela tiden med NetClean ProActive, och har varit arkitektansvarig för produkten de senaste 1,5 åren.

”Det är både intressant och utmanande att arbeta med tre olika operativsystem och en uppsjö av olika versioner av dessa, vilket ställer stora krav på både kodkvalitet och testning. Det som är spännande med att jobba med just ProActive är bredden, allt från ”kernel drivers” och inbyggda system till server- och desktop-applikationer. Även en del webb smyger sig in. Det är väldigt kul!”

Förutom ovanstående nämnda förändringar inkluderar releasen även buggfixar och prestandaförbättringar samt stöd för ”trackings” på samtliga agenter.

Andra läste även

Okt12
NetClean får nytt utseende, ny logotyp och ny webbplats
NetClean får nytt utseende, ny logotyp och ny webbplats

NetCleans nya utseende innehåller uppdaterade färger, nytt bildmanér och delvis nytt bildspråk. En stor förändring…

Sep21
Sexuellt övergreppsmaterial på barn – En säkerhetsfråga
Sexuellt övergreppsmaterial på barn – En säkerhetsfråga

Sedan 2012 har Trafikverket programvaran NetClean ProActive installerad på myndighetens arbetsdatorer för att…

Sep07
Hör chefen för Europols cybercrime center
Hör chefen för Europols cybercrime center

Europols Head of European Cybercrime Centre, Steven Wilson, kommer till #skillnadpåriktigt, 5 oktober 2017…

Sep06
Kanadensisk polis talar på #skillnadpåriktigt
Kanadensisk polis talar på #skillnadpåriktigt

Kanada är ett av de ledande länderna i världen på att bekämpa sexuellt övergreppsmaterial på barn…