En nyhet som påverkar, men inte märks

En nyhet som påverkar, men inte märks
maj 16, 2017 NetClean
NYHET 2017/05/16

En nyhet som påverkar, men inte märks

I dagarna släpptes en ny release av NetClean ProActive (17.1.0), där den stora nyheten är att Windows-, Mac- och Linuxagenterna har flyttats till samma plattform. Björn Samvik, arkitektansvarig för NetClean ProActive, berättar här mer om arbetet bakom releasen och fördelarna för kunderna.

”Förra året släppte vi NetClean ProActive för Mac och Linux på en gemensam plattform. I och med den här releasen körs även Windows agenten på den nya plattformen. Detta är inget som kunderna ser, men de kommer att ha stor nytta av det.”

Genom att dela kod mellan agenterna slipper man underhålla tre olika kodbaser. Fördelen för kunden är att det blir snabbare och lättare att implementera ny funktionalitet, kvalitetssäkra produkten och fokusera på produktens prestanda. Produkten kan också förbättras i en snabbare takt.

”Det har varit ett omfattande arbete med att migrera samtliga agenter till en ny kodbas där vi har skrivit om, flyttat med, anpassat, förbättrat och brutit ut plattformsberoende delar. För oss utvecklare känns det här steget skönt att ta, det kommer att förenkla för oss, berättar Björn.”

Björn Samvik har arbetat på NetClean i cirka 4,5 år, hela tiden med NetClean ProActive, och har varit arkitektansvarig för produkten de senaste 1,5 åren.

”Det är både intressant och utmanande att arbeta med tre olika operativsystem och en uppsjö av olika versioner av dessa, vilket ställer stora krav på både kodkvalitet och testning. Det som är spännande med att jobba med just ProActive är bredden, allt från ”kernel drivers” och inbyggda system till server- och desktop-applikationer. Även en del webb smyger sig in. Det är väldigt kul!”

Förutom ovanstående nämnda förändringar inkluderar releasen även buggfixar och prestandaförbättringar samt stöd för ”trackings” på samtliga agenter.

Andra läste även

Jul05
Caroline Engvall i en intervju från #skillnadpåriktigt 2017
Caroline Engvall i en intervju från #skillnadpåriktigt 2017

Journalisten och författaren Caroline Engvall berättar om den positiva utvecklingen i arbetet mot sexuella övergrepp mot barn…

Maj08
GDPR: Så berörs NetClean ProActive av lagstiftningen
GDPR: Så berörs NetClean ProActive av lagstiftningen

Den 25 maj 2018 kommer GDPR att börja tillämpas. Här förklarar vi i korthet hur NetClean ProActive berörs.

Maj03
Ny ”National Response”-modell med fokus på teknik
Ny ”National Response”-modell med fokus på teknik

Modellen fokuserar helt och hållet på de olika tekniker och metoder som organisationer och företag behöver tillämpa…

Apr20
Steven Wilson – “Vi har tagit ett stort kliv framåt”
Steven Wilson – “Vi har tagit ett stort kliv framåt”

I en intervju från #skillnadpåriktigt 2017 berättar Steven Wilson, Head of European Cybercrime Centre på Europol…