En nyhet som påverkar, men inte märks

En nyhet som påverkar, men inte märks
maj 16, 2017 NetClean
NYHET 2017/05/16

En nyhet som påverkar, men inte märks

I dagarna släpptes en ny release av NetClean ProActive (17.1.0), där den stora nyheten är att Windows-, Mac- och Linuxagenterna har flyttats till samma plattform. Björn Samvik, arkitektansvarig för NetClean ProActive, berättar här mer om arbetet bakom releasen och fördelarna för kunderna.

”Förra året släppte vi NetClean ProActive för Mac och Linux på en gemensam plattform. I och med den här releasen körs även Windows agenten på den nya plattformen. Detta är inget som kunderna ser, men de kommer att ha stor nytta av det.”

Genom att dela kod mellan agenterna slipper man underhålla tre olika kodbaser. Fördelen för kunden är att det blir snabbare och lättare att implementera ny funktionalitet, kvalitetssäkra produkten och fokusera på produktens prestanda. Produkten kan också förbättras i en snabbare takt.

”Det har varit ett omfattande arbete med att migrera samtliga agenter till en ny kodbas där vi har skrivit om, flyttat med, anpassat, förbättrat och brutit ut plattformsberoende delar. För oss utvecklare känns det här steget skönt att ta, det kommer att förenkla för oss, berättar Björn.”

Björn Samvik har arbetat på NetClean i cirka 4,5 år, hela tiden med NetClean ProActive, och har varit arkitektansvarig för produkten de senaste 1,5 åren.

”Det är både intressant och utmanande att arbeta med tre olika operativsystem och en uppsjö av olika versioner av dessa, vilket ställer stora krav på både kodkvalitet och testning. Det som är spännande med att jobba med just ProActive är bredden, allt från ”kernel drivers” och inbyggda system till server- och desktop-applikationer. Även en del webb smyger sig in. Det är väldigt kul!”

Förutom ovanstående nämnda förändringar inkluderar releasen även buggfixar och prestandaförbättringar samt stöd för ”trackings” på samtliga agenter.

Andra läste även

Feb07
Richard Matti – ny Sr. Manager Global Sales & Business Dev.
Richard Matti – ny Sr. Manager Global Sales & Business Dev.

Vi letar alltid efter nya talanger till NetClean och nyligen hade vi turen att rekrytera Richard Matti till vårt team.

Nov09
Nu lanserar vi en helt ny kundportal – MyNetClean
Nu lanserar vi en helt ny kundportal – MyNetClean

I samband med lansering av både NetCleans nya utseende och releasen av 17.2 lanserar vi också en helt ny…

Nov09
Fortsatt satsning på användarupplevelsen
Fortsatt satsning på användarupplevelsen

Sedan augusti är Anna Weiss ny UX-designer på NetClean. Hon förstärker teamet i en satsning på att arbeta…

Nov08
Rekordstort intresse för #Skillnadpåriktigt
Rekordstort intresse för #Skillnadpåriktigt

250 personer kom till #skillnadpåriktigt den 5 oktober för att lyssna på både svenska och internationella talare…